Prajitura cu gem de gutui

de camelia75 in Prajituri, 21 Noi 2013 | 24241 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Deliciile Cameliei, blog pe care vi-l recomand cu drag.
Pentru ca nu am avut toate ingredientele am facut reteta cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 400 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr Oetker
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ou + 2 galbenusuri (oua medii)
  • 150 gr unt topit
  • un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 300 gr gem de gutui
  • 150 gr nuci tocate grosier
  • Glazura:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • 4 linguri cu zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de gutui:

1.Intr-un bol puneti faina cernuta,apoi adaugati restul ingredientelor si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.

2.Impartiti aluatul in trei parti,apoi cu ajutorul sucitorului intindeti foile.

3.Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt(eu am ramas fara hartie de copt,dar am uns foarte bine tava si nu s-a lipit) puneti prima foaie(Intindeti mai mare prima foaie pentru a putea “imbraca” si peretii tavii cu aluat,astfel gemul nu va curge) peste care intindeti gem si presarati nuci.Puneti a doua foaie,apoi terminati cu a treia foaie.Lasati prajitura timp de 30 de minute intr-un loc cald,ferit de curenti.

4.Intepati prajitura cu o furculita din loc in loc si o coaceti la cuptorul preincalzit la 180 de grade,timp de 25 de minute. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati la racit in tava.Intre timp pregatiti glazura.

Glazura

Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaua.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Puneti glazura cand este calduta.

Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit foarte bine!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii in care am facut prajitura 28/20.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Buturugi